Astrit Lulushi’s Blog

27 Mars, 2013

Shkenca e plakjes

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

forever youngNjë foshnje e lindur sot në Shtetet e Bashkuara, ndoshta do të jetojë për të parë ditëlindjen e vet të 78-të – një rritje 20 vjeçare mbi jetëgjatësinë mesatare të një shekulli më parë.

(more…)

6 Shkurt, 2013

Më të shëndetshëm se prindërit?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

baby boomersPavarësisht reputacionit se brezi pas-luftës së dytë botërore apo “Baby Boomers” është më i shëndëtetëshëm dhe më aktiv, ai është aktualisht përgjithësisht më i dobët se brezi para-ardhës. Sipas Byrosë Amerikane të Censusit, periudha “Baby Boomers” në SHBA, përfshin vitet 1946 – 1964.

(more…)

21 Dhjetor, 2012

A mund të parashikohet jetëgjatësia?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Njerëzit shpesh pyesin veten se sa gjatë do të jetojnë.

(more…)

17 Gusht, 2011

Jetë më të gjatë nëpërmjet ushtrimeve fizike

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:36 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përfitimet nga ushtrimet fizike janë të pamohueshme.
(more…)

5 Janar, 2010

Parashikime të zymta rreth Alzheimerit

Filed under: Biologji,Mjekesi — astritlulushi @ 3:20 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ekspertët parashikojnë një shtim në shkallë të gjërë të rasteve të sëmundjes Alzheimer, që ata e lidhin me shtimin e jetëgjatësisë dhe numrit të të moshuarve. Puna kërkimore tani po përqëndrohet në një hormon dhjamor nga i cili mund të përcaktohen gjasat e prekjes nga kjo sëmundje. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.