Astrit Lulushi’s Blog

12 Prill, 2012

Radiografia e shpeshtë e dhëmbëve lidhet me kancerin në tru

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence,Teknologji — astritlulushi @ 2:17 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Studimi i ri sugjeron se radiografitë e dhëmbëve tek fëmijët mund të krijojnë probleme për shëndetin më vonë. Dhe prindërit mund të jenë veçanërisht të shqetësuar. Por disa ekspertë të shëndetësisë ngrenë pyetje mbi metodologjinë e studimit.

(more…)

11 Mars, 2010

Jo lidhje midis telefonëve celularë dhe tumorit në tru

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ka kohë që vazhdojnë debatet mbi lidhjet e kancerit në tru me përdorimin e telefonëve celularë. Por një studim në vendet Skandinave nuk gjeti ndonjë rritje në shtimin rasteve të tumoreve në tru edhe pse numri i telefonëve celularë në përdorim u rrit dukshëm. Megjithatë, ekspertët thonë se çështja e lidhjes midis kancerit në tru dhe telefonëve celularë mbetet e hapur. (more…)

Blog te WordPress.com.