Astrit Lulushi’s Blog

1 Qershor, 2010

Klinika shërbimesh me pakicë

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 5:24 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Klinikat e shërbimeve të vogla të pakta janë një dukuri e re në Shtetet e Bashkuara. Klinika të tilla mund të gjenden tani në supermarkete ose në qëndra shërbimesh të tjera. Një studim i ri i kryer nga korporata RAND tregon se numri i  klinikave shëndetësore me pakicë është në rritje. Klinika mjekësore me pakicë tani mund të gjendet në farmaci, dyqane ushqimore dhe në kioska brenda dyqaneve. (more…)

10 Mars, 2009

Vlerat e skanimit

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:50 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

scan1Njerëzët që ndjejnë dhimbje në shtyllën kurrizore shkojnë tek mjeku duke menduar se shkaku i dhimbjeve mund të zbulohet nëpërmjet një skanimi. Por kërkimet në këtë fushë tregojnë se skanimet rutinë  nuk ndihmojnë  edhe aq shumë sepse rezultatet e këtyre analizave nuk përmirësojnë mënyrat e trajtimeve. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.