Astrit Lulushi’s Blog

29 Mars, 2011

Dieta me pak karbohidrate vs. dietës me pak yndyrna

Filed under: Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 2:57 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një dietë me pak  karbohidrate, kufizon përfshirjen e bukës, orizit, niseshtes, perimeve dhe frutave. Studiuesit thonë se nje diete me pak karbohidrate,  është më e mirë sesa një diete me pak yndyrna. Gjatë një studimi u vu re se ndërsa të dy dietat ndihmuan pjesëmarrësit për të humbur peshë, personat që ndoqën dietën me pak karbohidrate kishin në organizmin e tyre nivele me të larta të kolesterinës së mirë se sa ata që ushqeheshin me ditetë me pak yndyrna. (more…)

5 Dhjetor, 2008

Studim rreth vitaminës B

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 8:09 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

vitamin-b

Për më shumë se një dhjetëvjeçar, mjekët the pacientët me sëmundje të zemrës kanë qënë tepër të interesuar rreth vitaminës B, pasi studimet kishin treguar se ajo mund të parandalojë një goditje të dytë në zemër dhe ndihmonte për shmangjen e bllokimit të artereve që furnizojnë trurin me gjak.

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.