Astrit Lulushi’s Blog

6 Prill, 2010

Pacientët me trauma në tru, shpesh diagnostikohen gabim

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 5:39 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pas traumave të rënda ose nga mosfurnizimi i trurit me oksigjen a gjak, njeriu paralizohet ose humbet vetëdijen dhe aftësinë për të komunikuar. Për këta pacientë ka pak shpresa për t’u kthyer në gjendje normale, pasi qelizat e trurit nuk kanë aftësi regjeneruese. Por një studim i ri tregon se shumë pacientë me pasoja të tilla shpesh diagnostikohen gabim. (more…)

Blog te WordPress.com.