Astrit Lulushi’s Blog

21 Shtator, 2012

Kosi ndihmon tretjen, ul tensionin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Prej kohësh, kosi është parë si ushqim i shëndetshëm. Shkencëtarët tani ofrojnë prova për disa prej të mirave shëndetësore të tij.
(more…)

22 Qershor, 2010

Kosi dhe bakteret e mira

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:45 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Thuhet se ndër bakteret që ndikojnë për të mirë në shëndetin e njeriut, janë ato që gjenden në kos. Këto quhen edhe baktere të mira. Por sa e vërtetë është kjo? Sipas një studimi, kosi që përmban baktere të mira pakësoi 19 përqind numrin e infeksioneve të zakonëshme mes fëmijëve. Në studim u përfshinë 638 fëmijë nga mosha 3 deri 6 vjeç të cilët shkonin në kopësht 5 ditë në javë. Për efekt studimi, fëmijët u ndanë në dy grupe. (more…)

Blog te WordPress.com.