Astrit Lulushi’s Blog

31 Gusht, 2010

Studim; kreatina për pacientët me sëmundje në zemër

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 3:04 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kreatina është një aminoacid që shpesh sportistët marrin në formë tabletash për të shtuar muskujt e tyre. Gjatë një studimi në Britani, shkencëtarët vendosën për t’u dhënë kreatinë edhe disa pacientëve me probleme në zemër për të parë nëse gjendja e tyre do të përmirësohej më shpejtë. Kreatina gjendet natyrshëm në ushqime, sidomos në mish. Pacientët me probleme kardiake ndonjëherë kanë muskuj të dobët, dhe shkencëtarët menduan se kreatina mund të përmirësojë shëndetit. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.