Astrit Lulushi’s Blog

6 Janar, 2013

Marrëdhënet afektohen nga një ndryshim gjenetik

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 2:19 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

geneticsKa, natyrisht, shumë arsye pse një person mund të ketë probleme në marrëdhëniet bashkëshortore, por është hera e parë që ndryshimi i një gjeni të veçantë lidhet me atë se si njerëzit sillen me njëri tjetrin.

(more…)

5 Gusht, 2012

Lidhje midis notave dhe shëndetit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Tani është gusht – ndërsa pushimet e verës po mbarojnë, fillimi i vitit të ri shkollor afron. Dhe jo rastësisht, shkencëtarët thonë se kanë gjetur një lidhje midis notave të nxënësve në mësime dhe shëndetit të tyre.

(more…)

20 Shtator, 2011

Studimi lidh diabetin me Alzheimerin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është zbuluar një lidhje e re midis diabetit dhe Alzheimerit, dy nga sëmundjet më shkatërruese e më të frikshme. Më shumë se 100 milionë amerikanë janë diabetikë ose para-diabetikë. Dëmet që diabeti i sjell trupit janë të njohura, por tani mësohet se ndikon edhe në degradimin e trurit, grabitjen e kujtesës dhe dyfishon rrezikun për zhvillimin e Alzheimerit. (more…)

11 Prill, 2011

Struktura e trurit dhe pikëpamjet politike

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Truri mund të përcaktojë nëse njeriu përdor më lehtësisht dorën e majtë apo të djathtë, Por a luan rol truri nëse personi është i djathtë apo i majtë në politikë?
(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.