Astrit Lulushi’s Blog

21 Nëntor, 2012

Paraja nuk blen lumturi, por lumturia sjell para

Filed under: Kulture,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 4:10 am
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Paraja nuk mund të blejë lumturi, por lumturia mund të përmirësojë gjendjen financiare.
(more…)

1 Shtator, 2010

Sa më të moshuar, aq më të gëzuar

Filed under: Kulture,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 12:30 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Askush nuk dëshiron plaket. Por rezultatet e një studimi tregojnë se njerëzit bëhen më të gëzuar dhe provojnë më pak shqetësime kur arrijnë moshën 50 vjeçare. Ndërsa në moshën 85 vjeç, njerëzit janë më të lumtur se sa kur ishin 18 vjeç.  Këto të dhëna vijnë nga  një anketë mes më shumë se 340.000 të rriturve në Shtetet e Bashkuara. Anketa u krye nëpërmjet telefonit nga organizata Gallup në vitin 2008, kur të anketuarit ishin të moshave nga 18 deri në 85 vjeç.  (more…)

22 Dhjetor, 2009

Moti, ajri dhe krimet ndikojnë në lumturinë e njerëzve

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji,sociologji — astritlulushi @ 4:22 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Lumturia varet nga shumë faktorë, përfshi motin dhe financat. Një studim i ri tregon se amerikanët në pjesë të ndryshme të vendit nuk janë njësoj të lumtur dhe gjendja e tyre përcaktohet nga realitetet e jetës së përditëshme siç janë temperatura e motit, kohë gjatësia për të shkuar në punë dhe niveli i taksave. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.