Astrit Lulushi’s Blog

7 Shtator, 2010

Mbarëvajtja në shkollë dhe çrregullimi psikologjik ADHD

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Çrregullimi psikologjik kur njeriu është hiperaktiv dhe i pavemendshëm, njihet me akronimin ADHD. Një studim i ri tregon se nxënësit me ADHD e kanë më të vështirë të përfundojnë në kohë shkollën e mesme, ndonjëherë më të vështirë sesa  nxënësit me çrregullime të tjera psikologjike. Ekzistojnë tri lloje të ADHD-së; kur personi është hiperaktiv, i pavëmendshëm, dhe kombinimi të dyjave. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.