Astrit Lulushi’s Blog

11 Prill, 2012

Operacion plastik për trajtimin e migrenës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gazeta The Wall Street Journal kishte këto ditë një artikull mbi trajtimin e migrenës nëpërmjet një menyre jo të zakonshme.

(more…)

10 Tetor, 2011

Një mënyrë trajtimi për migrenën

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Më shumës e 29 milionë amerikanë vuajnë nga dhimbje e migrenës. Gratë kanë 3 herë më shumë gjasa sesa burrat të preken pres saj. Migrena cilësohet si një nga llojet më të këqia të dhimbjeve kronike. Por ajo edhe mund të trajtohet suksesshëm, kirurgjikisht.

(more…)

17 Shkurt, 2009

Migrena lidhet me çrregullimin mendor

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 7:39 pm
Tags: , , ,


brainNjë studim i ri tregon se dhimbjet e kokës nga migrena dhe sëmundjet mendore ndonjëherë shkojnë krah për krah. Mjekët morën në shqyrtim mbi 600 persona me migrenë dhe panë se ata ndodheshin në një shkallë më të lartë rreziku për t’u prekur nga një sërë çregullimesh mendore, përfshi depresion, sulme paniku dhe fobia apo frika. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.