Astrit Lulushi’s Blog

15 Qershor, 2012

Pyetja “po sikur…?” dhe depresioni

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

S’ka njeri që të mos jetë penduar për diçka që ka bërë ose nuk mundi t’a bënte. Dhe pyetja “Po sikur..?”, që shoqërohet gjithmonë me psherëtimë, mund të jetë me pasoja – thuhet në një studim, botuar në revistën ‘Science’ – dyshimet rreth alternativave që njeriu ka zgjedhur ndikojnë shëndetin mendor, veçanërisht mes personave të moshuar.

(more…)

1 Shtator, 2010

Sa më të moshuar, aq më të gëzuar

Filed under: Kulture,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 12:30 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Askush nuk dëshiron plaket. Por rezultatet e një studimi tregojnë se njerëzit bëhen më të gëzuar dhe provojnë më pak shqetësime kur arrijnë moshën 50 vjeçare. Ndërsa në moshën 85 vjeç, njerëzit janë më të lumtur se sa kur ishin 18 vjeç.  Këto të dhëna vijnë nga  një anketë mes më shumë se 340.000 të rriturve në Shtetet e Bashkuara. Anketa u krye nëpërmjet telefonit nga organizata Gallup në vitin 2008, kur të anketuarit ishin të moshave nga 18 deri në 85 vjeç.  (more…)

17 Mars, 2009

Dieta mesdhetare ndihmon trurin

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:03 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

food-medicineNdjekja e një diete të llojit mesdhetar mund të ndihmojë mbrojtjen e trurit nga plakja. Shkencëtarët morrën në shqyrtim një grup të moshuarish me funksion normal mendor dhe një grup tjetër të moshuarish që kishin probleme. (more…)

Blog te WordPress.com.