Astrit Lulushi’s Blog

10 Mars, 2013

Truri dhe alkooli

Filed under: Kulture,Mjekesi,Neurologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 7:14 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

brainNjë studim i ri sugjeron se truri i alkoolikëve i përshtatet pijes duke kthyer alkoolin në burim energjie. Megjithatë, truri bëhet i varur në këtë lloj energjie dhe personi e ka më të vështirë për të lënë pijen.

(more…)

17 Janar, 2013

Te lutem, pak hipokrizi

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 4:13 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zeri i Amerikes

Kindness

Shumë flitet mbi përfitimet nga e qeshura. Studimet tregojnë se të qeshurit shkakton ndryshim të pavullnetshëm perceptimi. (more…)

6 Janar, 2013

Marrëdhënet afektohen nga një ndryshim gjenetik

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 2:19 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

geneticsKa, natyrisht, shumë arsye pse një person mund të ketë probleme në marrëdhëniet bashkëshortore, por është hera e parë që ndryshimi i një gjeni të veçantë lidhet me atë se si njerëzit sillen me njëri tjetrin.

(more…)

16 Prill, 2012

Ndikimi i kafesë në tru

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 12:43 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kafeja, në masën e duhur, ndihmon për të mbajtur zgjuar, të përqëndruar dhe në humor. Ajo është droga më e njohura në botë – gjendet kudo. (more…)

30 Gusht, 2011

Zemërimi, i keq për zemrën; e qeshura bën mirë

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 7:56 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri duket se vërteton thënien e urtë se qeshura është ilaçi më i mirë.

(more…)

22 Mars, 2011

Skleroza e shumëfishtë dhe mjedisi

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:08 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Rreth 400 mijë njerëz, amerikanë kryesisht mbi moshën 20 vjeç, vuajnë nga skleroza e shumishtë. Ndërsa për këtë sëmundje nuk ka shërim, një studim i ri gjeti dëshmi të tjera që tregojnë se simptomat e sklerozës së shumëfishtë ose MS kanë prirje për të ndryshuar dhe sëmundja bëhet më agresive në muajt e pranverës dhe verës. (more…)

13 Tetor, 2009

Lidhje midis astmës dhe vitaminës D

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 11:18 am
Tags: , , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

medical_reportAstma është sëmundja më e rëndë kryesore që prek fëmijët në Shtetet e Bashkuara. 7 milionë prej tyre vuajnë nga astma. Sipas një studimi botuar në revistën mjekësore  mbi sëmundjet e frymëmarrjes, midis astmës dhe vitaminës D ekziston një lidhje dhe se mungesa e vitaminës D në organizëm duket se luan rol në shkaktimin e sulmeve nga astma. (more…)

21 Prill, 2009

Ajri i ndotur pengon zhvillimin e foshnjes në fetus

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 5:53 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

carbon__fuel1Një studim i ri tregon se se ajri i ndotur mund të pengojë zhvillimin e foshnjeve në fetus. Shkencëtarët morrën në shqyrtim qindra mijëra fëmijë dhe vunë re se ata që ishin ndeshur me nivele të larta ajri të ndotur gjatë periudhës së zhvillimit në fetus, lindnin me peshë trupore nën atë normalen. Foshnjet që lindin nënpeshë, ndeshen me probleme shëndetësore gjatë rritjes a zhvillimit të tyre. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.