Astrit Lulushi’s Blog

5 Mars, 2012

Autizmi dhe skizofrenia

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Autizmi dhe skizofrenia janë dy çrregullime neurologjike me karakteristika të veçanta, por të ngjashëm në mosfunksionim shoqëror. Për shumë vite, kjo ngjashmëri ka rezultuar në diagnoztikim të gabuar, kur shumë të rinj me çrregullime të spektrit të autizmit (ASD) mendohej se vuanin nga një version i skizofrenisë – thuhet në një studim nga shkencëtarë të universitetit të Teksasit në Dallas (UTD).

(more…)

Blog te WordPress.com.