Astrit Lulushi’s Blog

3 Maj, 2012

ReWalk, pajisje për paraplegjikët

Filed under: Uncategorized — astritlulushi @ 8:01 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gati 250.000 amerikanë jetojnë me një dëmtim të shtyllës kurrizore dhe më shumë se 50 për qind e tyre humbasin përdorimin e këmbëve apo krahëve si pasojë e këtyre dëmtimeve.

(more…)

28 Dhjetor, 2011

Analizë fryme për diagnostikimin e kancerit të mushkërive

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët e klinikës së Klevelandit në bashkëpunim me kolegët në Universitetin e Ilinoit kanë shpikur një pajisje për diagnostikimin e saktë të kancerit të mushkërive. (more…)

24 Gusht, 2010

Protezë që zgjatet bashkë me kockën

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës
Një pajisje e re mjekësore ndihmon një paciente me kancer në kockë. Një klinikë në Teksas ka shpikur një protezë e cila zgjatet me ndihmën e një aparati elektromagnetik. Kjo pajisje vlen veçanërisht për pacientë fëmijë si në materialin në vazhdim. 9 vjeçarja, Morgan LaRue kishte ëndërrat e saj. Ajo donte të luante baskeboll. Kjo ishte dëshira e saj deri vitin e kaluar kur u diagnostikua me kancer në kockë. Prej asaj kohe, mjekët filluan trajtimet me kimoterapi dhe operacion. (more…)

1 Korrik, 2010

Një aparat i ri për pacientë me sëmundje në zemër

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 12:01 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Çrregullimet në zemër përbëjnë përbëjnë numrin më të madh të shkaqeve për shtrime në spital. Por një pajisje e re mund të ndikojë që ky numër të pakësohet. Pajisja është mjaft e vogël, por mund të sjellë dobi për më se 1 milionë amerikanë që shtrohen çdo vit në spital për shkak të problemeve kardio-vaskulare. Doktor Uilliam Abraham i universitetit të shtetit Ohajo thotë se aparati i ri është provuar për afro 10 vjet në spitale dhe klinika dhe rezultatet janë mjaft pozitive. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.