Astrit Lulushi’s Blog

4 Gusht, 2012

Kafeina mund të lehtësojë pak simptomat e Parkinsonit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një lajm i mirë rreth sëmundjes së Parkinsonit. Duket se disa filxhanë me kafe mund të ndihmojnë lehtësimin e disa simptomave.
(more…)

16 Maj, 2012

Studim mbi sëmundjen e Parkinsonit

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 8:05 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një lajm rreth sëmundjes Parkinson.

(more…)

10 Gusht, 2010

Trajtimi i sëmundjes së Parkinsonit

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:00 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pacientët me sëmundjen e parkinsonit në shkallë të avancuar që trajtohen njëkohësisht me barna dhe operim të quajtur “stimulim i thellë i trurit”, kanë një cilësi më të mirë të jetës, Por ky operacion nuk është pa rrezik.  Sëmundja e parkinsonit, është një çrregullim i dëmshëm i sistemit nervor. Viktimat preken nga dridhje të trupit, ngërçe të muskujve, humbasin aftësive motorike, dallohen për sjellje të paqëndrueshme, mundohen të flasin por nuk munden dhe çdo gjë i duket e panjohur. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.