Astrit Lulushi’s Blog

26 Qershor, 2012

Operacioni anashkalues në stomak dhe alkooli

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 2:42 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Operacioni anashkalues (bypass) në stomak është provuar të jetë një metodë e suksesshme për humbje të peshës trupore për shumë njerëz tepër mbipeshë që nuk kanë pasur sukses me mënyra dietike. Mjekët thonë se zvogëlimi kirurgjik i stomakut mund të jetë një mjet efektiv në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare dhe diabetit që shkaktohen nga mbipesha. Por një studim i fundit tregon se për disa pacientë, kjo procedurë kirurgjike e quajtur ‘bariatrik’,  mund të ketë një efekt të padëshirueshëm anësor.
(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.