Astrit Lulushi’s Blog

14 Qershor, 2012

Një mënyrë popullore por e debatueshme për rënie nga pesha

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Procedura e re shihet si një alternativë më e lehtë për operacionin bypass në stomak. Ajo kryehet pa bisturi, për njerëzit që duan të dobësohen deri në 30 kilogram. Deri tani, pacientët janë të kënaqur, por jo kritikët.

(more…)

29 Mars, 2011

Dieta me pak karbohidrate vs. dietës me pak yndyrna

Filed under: Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 2:57 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një dietë me pak  karbohidrate, kufizon përfshirjen e bukës, orizit, niseshtes, perimeve dhe frutave. Studiuesit thonë se nje diete me pak karbohidrate,  është më e mirë sesa një diete me pak yndyrna. Gjatë një studimi u vu re se ndërsa të dy dietat ndihmuan pjesëmarrësit për të humbur peshë, personat që ndoqën dietën me pak karbohidrate kishin në organizmin e tyre nivele me të larta të kolesterinës së mirë se sa ata që ushqeheshin me ditetë me pak yndyrna. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.