Astrit Lulushi’s Blog

9 Nëntor, 2012

Shpërdorimi i alkoholit varet sa larg ndodhet pijetorja

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 7:22 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kur njeriu mbaron një punë, ka të ngjarë të pijë një gotë – nga gëzimi ose nga lodhja, stresi a dështimi. Dhe kështu lind pyetja; A mund t’a teprojë njeriu në të pirë nëse e ka shtëpinë afër një bari?

(more…)

24 Shkurt, 2009

Mite mjekësore

Filed under: Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 2:16 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

karamele11Prindërit vazhdimisht fajësojnë sheqerin se i bën fëmijët e tyre hiperaktive, por studimet tregojnë se nuk ka faj sheqeri – por janë prindërit të cilëve u është fiksuar se hiperaktiviteti i fëmijëve vjen prej tij – shkaktarët nuk janë karamelet a ëmbëlsirat me rastin e festave, por vetë festat, gëzimi i tyre. (more…)

Blog te WordPress.com.