Astrit Lulushi’s Blog

10 Tetor, 2011

Debat; a duhet që analiza PSA të kryhet në mënyrë rutinë?

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 5:52 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ka kohë që mes komunitetit mjekësor në Shtetet e Bashkuara vazhdon debati në rritje, lidhur me një analizë rutinë për zbulimin e herëshëm të kancerit në prostat.

(more…)

14 Prill, 2011

Kanceri i prostatës dhe efektet anësore të trajtimit

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 2:27 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dihet se kanceri shton rrezikun e formimit të grimcave të gjakut të mpiksur. Një studim i ri ku u përfshinë më shumë se 75.000 pacientë me kancer në prostat, tregon se grimcat e gjaku të mpiksur kishin më shumë gjasa të formoheshin tek pacientët që trajtoheshin me terapinë endokrinë, e quajtur ndryshe terapi hormonale kundër kancerit. (more…)

17 Mars, 2009

Analizë e re për diagnostikimin e kancerit në prostat

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:54 pm
Tags: , , , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

prostate_testGjatë një simpoziumi organizuar nga korporata amerikane Gen-Probe në San Diego, një grup shkencëtarësh shpallën se kanë  zhvilluar nje mënyrë të re për analizën e urinës, që mund të  përmirësojë dukshëm diagnostikimin e kancerit në prostat. (more…)

Blog te WordPress.com.