Astrit Lulushi’s Blog

2 Tetor, 2012

Fëmijët dhe dygjuhësia

Filed under: Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 4:41 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i kohëve të fundit botuar në revistën “Psychological Science” tregon se duke folur më shumë se një gjuhë njerëzit mund të përmirësojnë aftësinë për të kontrolluar sjelljen dhe të përqëndrojnë vëmendjen.

(more…)

15 Shkurt, 2012

‘Të djathtë’ & ‘Të majtë’

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Thuhet se njeriu si qenie e arsyeshme, thith informacionin, e peshon me kujdes, dhe merr një vendim. Por sa e vërtetë është kjo? Sepse gjatë dekadave të fundit, shkencëtarët kanë treguar se ekzistojnë shumë faktorë të ndryshëm – të brendshëm e të jashtëm – që ndikojnë në mënyrën se si njeriu mendon, ndjen, komunikon, merr vendime në çdo çast.

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.