Astrit Lulushi’s Blog

3 Mars, 2013

Bakter i lashtë rezistues

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 8:26 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

BACTERKatër miliardë vjet më parë, menjëherë pasi planeti u ftoh mjaftueshëm për të filluar jeta, qelizat mund të jenë përtërirë dhe ndarë nëpërmjet mekanizmit të proteinave apo mureve qelizorë. Por një studim i ri shqyrton saktësisht se si këto qeliza primitive mund të kenë evoluar, pa patur nevojë për struktura të tilla të rëndësishme siç janë muret qelizorë.

(more…)

22 Shkurt, 2013

Ushqimi si hormon dhe dieta

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

pastaNjë pjatë makaronesh me mish është më shumë se ushqim i shijshëm. Pjata përmban karbohidrate, yndyrna dhe proteina. Por ajo gjithashtu përmban kimikate që dërgojnë sinjale delikate dhe udhëzime për qelizat në trup. Ka kohë që shkencëtarët janë duke punuar se si se të kuptojnë më mirë ndikimin e dietës në shëndet, duhet të marrë parasysh këto sinjalet që ushqimi dërgon në organizëm.

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.