Astrit Lulushi’s Blog

21 Mars, 2012

Aspirina dhe lufta kundër kancerit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Aspirina është ilaçi më i përgjithshëm. Marrja e saj është kthyer në një rit të përditshëm.

(more…)

21 Nëntor, 2011

Diagnostikimi i kanceri të gjirit

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence,Teknologji — astritlulushi @ 1:41 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dihet se zbulimi i herëshëm i kancerit të gjirit është vendimtar për mbijetesën e pacienteve. Gjithashtu dihet se Imazhet me Rezonancë Magnetike ose MRI, janë një nga metodat më të përhapura për zbulimin e kancerit të gjirit. Por një studim tregon se kjo metodë ndikon pak në përmirësimin e mbijetesës së pacienteve.

(more…)

12 Shtator, 2011

Shtohet rreziku i prekjes nga sëmundja COPD

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 7:52 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Rreziku për prekjen nga sëmundja COPD është më i lartë sesa rrezikui i prekjes nga sëmundjet e zemrës dhe disa lloj kanceresh.

(more…)

23 Maj, 2011

SHBA, Shtohen rastet e lindjeve në shtëpi

Filed under: Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 12:48 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sipas një raporti të ri nga Qendra amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve, gjatë vitit 2008 në Shtetet e Bashkuara ka pasur mbi 28-mijë lindje në shtëpi ose 20 përqind më shumë sesa në vitin 2004. (more…)

Blog te WordPress.com.