Astrit Lulushi’s Blog

30 Mars, 2010

Kanceri mbetet sëmundja e dytë me vdekjeprurëse

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 6:20 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pavarësisht nga përparimet në parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit, kjo sëmundje vazhdon të jetë shkaktari i dytë kryesor i vdekjeve, pas sëmundjeve të zemrës. Vitin e kaluar nga kanceri u prekën 1.5 milionë amerikanë dhe 560 mijë vdiqën nga kjo sëmundje. Këto prirje bëhen të ditura në revistën e shoqatës amerikane të mjekësisë. Numrin e këtij muaji, kjo shoqatë ia kushtoi plotësisht studimeve dhe kërkimeve në fushën e kancerit. (more…)

Blog te WordPress.com.