Astrit Lulushi’s Blog

16 Shkurt, 2010

Aktori Xhim Belushi në fushatë kundër sëmundjes kronike të bllokimit të mushkërive (COPD)

Aktori Xhim Belushi në fushatë kundër sëmundjes kronike të mushkërive
Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Më shumë se 24 milionë amerikanë vuajnë nga Sëmundja Kronike e Bllokimit të Mushkërive, ose COPD. Por gjysma e tyre nuk e dinë se e kanë këtë sëmundje dhe mbeten të pa-diagnostikuar. Aktori i njohur Jim Belushi, ishte dje në qytetin e Pentagonit, një nga ndalesat e tij gjatë udhëtimit me automobil përgjatë bregut lindor të Shteteve të Bashkuara në kuadër të fushatës ndërgjegjësuese kundër kësaj sëmundjes. (more…)

13 Janar, 2009

Disa barna kundër astmës, të dëmshme

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:51 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi
Zëri i Amerikës

symbicortDisa barna mjaft të përdorëshme për trajtimin e astmës mund të mos jenë shumë përfituese për fëmijët, thuhet në një studimi qeveritar. Por sipas studimit të agjencisë amerikane për ushqimet dhe barnat, këto ilaçe duket se nuk pakësojnë ose nuk lehtësojnë simptomat e astmës tek fëmijët, (more…)

Blog te WordPress.com.