Astrit Lulushi’s Blog

22 Janar, 2013

Rezultate befasuese në një studim mbi ankthin

Filed under: Biologji,Mjekesi,Neurologji,Psikologji,Shkence,sociologji,Teknologji — astritlulushi @ 5:53 am
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

A2XKush ndjehet i shqetësuar nga anthi dhe struket, tërhiqet, shmanget duke u fshehur nga bota, nuk është vetëm. Mbi 40 milionë amerikanë (18 % e popullsisë së rritur) thonë se kanë ndjenja ankthi. Megjithatë, studimet e fundit kanë arritur në disa përfundime të habitshme në lidhje me atë që shkakton ankthin në radhë të parë.

(more…)

18 Dhjetor, 2012

Në kërkim të një kure për depresionin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për herë të parë, shkencëtarët kanë gjetur prova se një kimikat në tru i quajtur glutamate është i lidhur me sjelljen vetëvrasëse. Kjo ofron një shpresë të re për përpjekjet për të parandaluar njerëzit nga marrja e jetës së tyre. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.