Astrit Lulushi’s Blog

7 Gusht, 2013

Probleme paralindjes

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

fetusTë rriturit mund të jenë në rrezik më të madh për t’u prekur nga shqetësime emocionale dhe dobësitë mendore nëse kanë qenë të privuar nga disa hormoneve të caktuara, gjatë zhvillimit në mitër.

(more…)

2 Tetor, 2012

Fëmijët dhe dygjuhësia

Filed under: Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 4:41 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i kohëve të fundit botuar në revistën “Psychological Science” tregon se duke folur më shumë se një gjuhë njerëzit mund të përmirësojnë aftësinë për të kontrolluar sjelljen dhe të përqëndrojnë vëmendjen.

(more…)

15 Gusht, 2012

Fëmijët dhe gërhitja

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gërhitja tek fëmijët e moshës parashkollore mund të çojë në sjellje të keqia

(more…)

6 Mars, 2012

Gërhitja tek fëmijët dhe ADHD

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri në “Journal of Pediatrics” shqyrton mundësinë e lidhjes midis gërhitjes tek fëmijët dhe problemeve në sjellje – përfshi ADHD – në moshë më të rritur.

(more…)

17 Shkurt, 2009

Mbarëvajtja në shkollë dhe e ardhmja

Filed under: Mjekesi,sociologji — astritlulushi @ 6:52 pm
Tags: , , , , ,


Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.