Astrit Lulushi’s Blog

2 Qershor, 2013

Efekti i ndryshimit të paparashikuar

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

crossroadsNjerëzit, si qeniet e tjera, i krahasojnë gjërat. Njeriu kujdeset jo vetëm sesa mirë është, por nëse është më mirë apo më keq sesa të tjerët për rreth, ose më mirë sesa ishte vitin e kaluar. Shkencëtarët tani thonë se krahasime të tilla mund t’u japin individëve një avantazh për zhvillim.

(more…)

17 Janar, 2013

Te lutem, pak hipokrizi

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 4:13 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zeri i Amerikes

Kindness

Shumë flitet mbi përfitimet nga e qeshura. Studimet tregojnë se të qeshurit shkakton ndryshim të pavullnetshëm perceptimi. (more…)

14 Dhjetor, 2012

Hekuri shtesë dhe foshnjet nënpeshë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një lajm i mirë për foshnjet nënpeshë. Sipas një studimi të ri, një shtojcë e thjeshtë hekuri mund t’i ndihmojë në parandalimin e shumë problemeve në sjellje e njohje.
(more…)

8 Nëntor, 2011

Fëmijët e etërve me depresion, më në rrezik nga problemet emocionale

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shumë studime kanë treguar se fëmijët mund të ndikohen negativisht nga sëmundjet mendore të nënave . (more…)

26 Tetor, 2011

Adoleshentët dhe pijet

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Tingëllon si shqetësim i njohur, por fjala është për pijet e ëmbla ose të “buta” dhe jo ato alkoholike. Janë quajtur pije të buta, por një studim i ri i klasifikon ato si “gjysmë të buta”.

(more…)

Blog te WordPress.com.