Astrit Lulushi’s Blog

7 Qershor, 2013

Trajtim i ri për sklerozën e shumëfishtë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

stm_cover_jun5Shkencëtarët thonë se kanë arritur një përparim në trajtimin e sklerozës së shumëfishtë, një sëmundje gjymtuese auto-imune që sulmon muret e jashtme të qelizave nervore, përfundimisht duke i bërë të paaftë personat që preken nga ky dëmtim neurologjik. Trajtimi i ri përfshin largimin e qelizave të sistemit imun përgjegjës për sklerozën e shumëfishtë.

(more…)

24 Prill, 2012

Skleroza e shumëfishtë edhe mund të ndalet

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përdorimi i herëshëm i ilaçit kundër sklerozës së shumëfishtë (MS) mund të ngadalësojë keqësimin e sëmundjes. (more…)

22 Mars, 2011

Skleroza e shumëfishtë dhe mjedisi

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 2:08 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Rreth 400 mijë njerëz, amerikanë kryesisht mbi moshën 20 vjeç, vuajnë nga skleroza e shumishtë. Ndërsa për këtë sëmundje nuk ka shërim, një studim i ri gjeti dëshmi të tjera që tregojnë se simptomat e sklerozës së shumëfishtë ose MS kanë prirje për të ndryshuar dhe sëmundja bëhet më agresive në muajt e pranverës dhe verës. (more…)

Blog te WordPress.com.