Astrit Lulushi’s Blog

16 Dhjetor, 2012

Mbipesha dhe depresioni, shkaktarë të gjendjes së përgjumur gjatë ditës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikë

Gjendja e përgjumur gjatë ditës po bëhet një dukuri gjithnjë e më e përhapur.

(more…)

1 Tetor, 2012

Shefat, vartësit dhe stresi

Filed under: Gjenetike,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 11:22 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri i universitetit të Harvardit përmbys imazhin ekzistues se shefi ka punën më stresuese.  Studimi zbulon se  ata që udhëheqin kanë nivel më të ulët stresit se sa vartësit e tyre.
(more…)

11 Shtator, 2012

Qëndrimi ndaj të qarave të foshnjeve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pothuajse 50 për qind e foshnjeve gjatë 6 muajve të parë kanë probleme me gjumin.

(more…)

11 Nëntor, 2011

“Ngrirja” e trurit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kur një person është nën trysni apo nën vëzhgimin e të tjerëve, mendja “ngrin”. Personi nuk është në gjendje të kujtojë as emrin e vet, apo gjërat më të thjeshta. Dhe nuk ka gjë më të keqe sesa të harrosh plotësisht kur je në televizion, para miliona shikuesve.

(more…)

1 Prill, 2011

Pagjumësia dhe stresi pengojnë humbjen e peshës trupore

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pa marrë parasysh atë që dihet rreth humbjes së peshës trupore, një aspekt tjetër i pa menduar më parë, mund të ndihmojë në këtë drejtim. Ushqimi dhe ushtrimi janë kyç për të luftuar mbipeshën. Por një studim botuar para pak ditësh (29 mars) në Revistën Ndërkombëtare të Obesitetit (International Journal of Obesity) tregon se gjumi dhe stresi janë gjithashtu shumë të rëndësishëm për menaxhimin e peshës. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.