Astrit Lulushi’s Blog

27 Korrik, 2010

Tuberkulozi, vazhdon të jetë sëmundje tabu

Filed under: Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 1:02 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Tuberkulozi është një nga sëmundjet më  infektuese në vendet në zhvillim, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka për qëllim çrrënjosjen e sëmundjes deri në vitin 2015.  Tuberkulozi prek çdo vit rreth 10 milionë njerëz, dhe 2 milionë njerëz vdesin. Ekspertët janë të një mendimi se TBC-ja është e shërueshme dhe e parandalueshme. Kjo është një nga arsyet që doktor Lee Reichman themeloi institutin global mbi tuberkulozin si pjesë e Shkollës Mjekësore të Nju Xhersit.
(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.