Astrit Lulushi’s Blog

12 Prill, 2012

Sistem i automatizuar me ultratinguj për diagnostikimin e kancerit të gjirit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Komisioni i Administrates së Ushqimeve dhe Barnave (FDA) miratoi dje (11 prill) përdorimin e një teknologjie të re në kontrollet mjekësore për kancer në gji. (more…)

20 Korrik, 2010

Trajtimi i fytyrës me ultratinguj

Filed under: Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 1:44 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për shumë vite, teknologjia me ultra-tinguj është përdorur nga gratë shtatzëna për të parë foshnjet e palindura.  Tani, kjo teknologji është duke u përdorur nga gra e burra paksa të moshuar për t’i dhënë lëkurës së fytyrës një pamje më të re.  Larraine Gerelik është 61 vjeç. Miqtë i thonë se ajo duket shumë më e re. Por kur shihet në pasqyrë, asaj nuk i pëlqen vetja. “Nuk jam e kënaqur me lëkurën e fytyrës, që është pjesa kryesore e trupit ku femra tregon moshën e saj”, thotë Larraine. (more…)

Blog te WordPress.com.