Astrit Lulushi’s Blog

13 Korrik, 2010

Shkenca, fanta-shkenca dhe observatori Lowell

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkrimtarët mund të shkruajnë duke përdorur imagjinatën. Por kur shkrimtarë të tillë si Zhyl Vern apo H.G. Uells, si dhe të tjerë të kohës sonë, përshkruajnë teknologji ende të panjohura, ata prodhojnë fanta-shkencë, e cila nxitet nga shkenca objektive dhe njëkohësisht bëhet udhërrëfuese e saj.  Observatori Lowell në Arizona është një nga observatorët më të vjetër në Shtetet e Bashkuara, krijuar në vitin 1894 nga Percival Lowell. (more…)

Blog te WordPress.com.