Astrit Lulushi’s Blog

7 Shtator, 2010

Tingëllimi kronik dhe telefoni celular

Filed under: Kulture,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 1:48 pm
Tags: ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Rreth 10 deri 15 për qind e njerëzve në botën e industrializuar vuajnë nga zhurma kronike, një tingëllim konstant metalik dhe shumë shqetësues në vesh. Shkencëtarët e lidhin këtë gjendje me përdorimin e telefonit celular. Të folurit shumë në telefon celular  mund të shoqërohet me  dyfishimin e rrezikut që personi të preket nga tingëllimi kronik në vesh, thuhet në një studim që u botua kohët e fundit në revistën Shkenca mjedisore. (more…)

Blog te WordPress.com.