Astrit Lulushi’s Blog

29 Mars, 2013

Udhëzime për të ulur 33 % rrezikun e vdekjes

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

AICRVdekja është gjëja më e sigurt në jetë – askush nuk mund t’i shmanget.
(more…)

1 Mars, 2013

Udhëzime të reja për trajtimin e infeksioneve të veshit tek fëmijët

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

earInfeksionet e veshit janë ndër sëmundjet më të shpeshta të fëmijëve. Pothuajse gjysma e recetave të përshkruara për fëmijët janë për infeksionet e veshit.

(more…)

2 Shkurt, 2013

Përditësohen udhëzimet për trajtimin e viktimave të goditjeve në tru

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

heartMarrja e kujdesit të menjëhershëm mjekësor pas një goditje në tru mbetet element shumë i rëndësishëm në trajtimin dhe shërimin e një pacienti. Për herë të parë që prej vitit 2007, Shoqata Amerikane Goditjeve në Tru, ose ASA, ka përditësuar udhëzimet e saj për trajtimin e këtyre goditjeve.

(more…)

30 Mars, 2011

Facebook dhe depresion

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Fenomeni Facebook ka ndihmuar për të ndryshuar gjithçka, duke filluar nga mënyra e komunikimit e deri në ndryshimin e regjimeve diktatoriale, si në Egjipt. Por së bashku me të mirat, vijnë edhe rreziqe, paralajmëron një shoqatë e njohur e mjekëve pediatër në Amerikë. (more…)

3 Gusht, 2010

Udhëzime të reja për luftën kundër morrave

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:29 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Morrat e kokës mund të sjellin shqetësime të shumta për prindërit dhe fëmijët për shkak të mungesave nga shkolla, si dhe kohës dhe paratë që nevojiten për trajtimin e tyre. Akademia amerikane e Pediatrisë njoftoi kohët e fundit zhvillime dhe  udhëzime të reja për identifikimin dhe trajtimin e morrave. Morrat e kokës janë insekte parazitë që kanë shoqëruar njerëzve që prej kohëve të lashta. Ato vazhdojnë t’u përshtaten ilaçeve të reja duke u bërë rezistent ndaj tyre. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.