Astrit Lulushi’s Blog

19 Gusht, 2013

Rastet e vdekjes nga mbipesha

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

mbipeshaEshtë thënë edhe më parë, se mbipesha është e keqe për shëndetin. Por a mund të jetë ajo më e keqe sesa mendohet?

(more…)

30 Korrik, 2013

Fizkultura, ilaçi më i mirë kundër Alzheimerit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

exerciseNjë studim i ri nga Shkolla e Shëndetit Publik në Universitetin e Marylandit tregon se ushtrimet fizike mund të përmirësojnë funksionin e trurit të personave në rrezik për Alzheimer, duke përmirësuar efikasitetin e veprimtarisë së trurit përsa i përket kujtesës.

(more…)

5 Shkurt, 2013

Ushtrimet fizike pakësojnë rrezikun e prekjes nga Alzheimeri

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

JETEGJATESIATë moshuarit kanë frikë nga Alzheimeri. Forma më e zakonshme e kësaj sëmundjeje është demenca – dobësim truri, humbje kujtese.

(more…)

18 Gusht, 2012

Fëmijët, qëndrimi ulur dhe aftësitë motorike

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është fakt se fëmijët të cilët kalojnë shumicën e kohës ulur kanë më shumë gjasa të kenë probleme me mbipeshën trupore.
(more…)

25 Tetor, 2011

Yoga ndihmon shërimin e dhimbjeve kronike të kurrizit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët thonë se kanë gjetur prova të reja se një mënyrë e vjetër mund të ndihmojë në zbutjen e dhimbjeve të shpinës.

(more…)

5 Tetor, 2011

Veprimtaria fizike, mekanizëm kundër qelizave të kancerit

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi — astritlulushi @ 1:27 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dëshmi bindëse se ushtrimet fizike ndihmojnë pacientët e kancerit.

(more…)

29 Shtator, 2011

Pension pa iluzion

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shumica e amerikanëve mbi 50 vjeç planifikojnë të jenë më aktivë e më të shëndetshëm kur të dalin në pension. Por një anktetë tregon se ata duhet t’a shikojnë këtë çështje me një sy më realist.

(more…)

17 Gusht, 2011

Jetë më të gjatë nëpërmjet ushtrimeve fizike

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 12:36 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Përfitimet nga ushtrimet fizike janë të pamohueshme.
(more…)

27 Maj, 2011

Rekomandime të reja për gratë shtatzëna

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kanë kaluar pothuasje 10 vjet nga dita kur Kongresi amerikan i mjekëve Obstretikë dhe Gjinekologë lëshoi rekomandimet e para për gratë shtazëna. Tani këto këshilla janë përditësuar.

(more…)

8 Prill, 2011

Ushtrimet sporadike fizike shtojnë rrezikun për goditje në zemër

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mjekët kudo në botë këshillojnë pacientët e tyre se për të gëzuar shëndet të mirë duhet të kryejnë ushtrime fizike. Por njerëzit që rrallë ose kurrë nuk kryejnë ushtrime të tilla, duhet të tregohen të kujdesshëm ndaj sforcimeve. Një studim i ri tregon se për këta njerëz, një fillim i papritur i veprimtarisë fizike, si vrapimi, mund të jetë vdekjeprurës. (more…)

Faqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.