Astrit Lulushi’s Blog

14 Korrik, 2012

A freskojnë ventilatorët?

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 3:05 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Ventilatorët elektrikë gjejnë përdorim të gjerë veçanërisht në kohë vere. Këto pajisje, portative ose të fiksuara në tavan,shihen si të efektshme nga të moshuar që mundohen nga vapa, apo njerëz që nuk e durojnë atë, djersiten, por nuk kanë kushte ose s’janë në gjendje të përballojnë koston e ajrit të kondicionuar. Një studim i ri tregon se ventilatorët jo vetëm që nuk ndihmojnë shumë gjatë valës së të nxehtit – ato ndoshta bëjnë efektin e kundërt duke shkaktuar pasoja shëndetësore.
(more…)

20 Qershor, 2012

Për të shmangur lodhjen nga të nxehtit

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi — astritlulushi @ 12:01 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Nesër (21 qershor) është dita e parë e verës dhe parashikimet janë për një stinë të nxehtë. Por pushimet dhe argëtimet e  verës mund të kthehen në të rrezikshme nga të nxehtit dhe djersitjet, ndërsa marrja e lëngjeve në sasi të pakta mund t’i mohojë trupit aftësinë e vetë-ftohjes.
(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.