Astrit Lulushi’s Blog

27 Gusht, 2009

Gazeta Dielli – në shtator e përmuajshme pas një mungese dy vjeçare

Filed under: Diaspora,Histori,Kulture — astritlulushi @ 9:59 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

GazetaDielliPas një ndërprerje prej 2 vjetësh, në muajin shtator gazeta Dielli do të shohë përsëri dritën e botimit. Një nga gazetat më të herëshme shqiptare, e themeluar nga Noli e Konica, dhe organ i federates mbarë shqiptare të Amerikës Vatra, kohët e fundit gazeta Dielli shënoi 100 vjetorin e saj me një seminar kulturor që tërhoqi vemendjen e shumë studiuesve. (more…)

15 Qershor, 2009

Seminar kulturor për 100 vjetorin e gazetës “Dielli”

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

11DIELLIMë 13 qershor në një nga mjediset e kolegjit Monroe në Nju Jork u zhvillua seminari mbi 100 vjetorin e botimit të numërit të parë të gazetës Dielli, që më pas do të bëhej organ i Federatës mbarë shqiptare të Amerikës, Vatra. Në seminar morën pjese edhe një grup studiuesish e historianësh nga trojet shqiptare dhe diaspora, SHBA e Kanada, të cilët paraqitën kumtesat e tyre mbi rolin e gazetës Diell në çështjet kombëtare. (more…)

Blog te WordPress.com.