Astrit Lulushi’s Blog

6 Janar, 2009

Sy bionik që premton shumë

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 10:26 am
Tags: , , ,


sybionikShkencëtarë në Shtetet e Bashkuara dhe Australi po përdorin pajisje të reja eksperimentale, të quajtura sy bionikë, për të ndihmuar kthimin e shikimit tek të verbërit. Kjo është një teknologji e ngjashme me pajisjet e vendosura në vesh për të ndihmuar dëgjimin. Të dyja këto pajisje nxisin fijet nervore të lidhura me trurin duke i ndihmuar personat të shikojnë e dëgjojnë. (more…)

Blog te WordPress.com.