Astrit Lulushi’s Blog

1 Mars, 2013

Diabeti dhe humbja e shikimit

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 7:56 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

visionNdërsa mbipesha bëhet problem shëndetësor global, edhe një prej pasojave të saj – diabeti i tipit 2 – po merr përmasa pandemike. Kjo ngre shqetësime të reja rreth sëmundjeve që lidhen me diabetin, përfshi të parit që nëse lihet pa trajtuar mund të çojë në verbim. (more…)

29 Qershor, 2010

Mjekët i kthejnë shikimin një të verbëri duke përdorur qeliza embrionale

Filed under: Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 1:25 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mjekët i kanë rikthyer shikimin një të verbëri duke përdorur qeliza embrionale nga syri i pacientit për të krijuar një korne të re. Për një të verbër, ky është zbulim i një botë të re, ndërsa krijohen shpresa se një ditë mjekët mund të jenë në gjendje të krijojnë pjesë të tjera të trupit për pacientët në nevojë për transplantim organesh. (more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.