Astrit Lulushi’s Blog

4 Korrik, 2012

Vitamina D zvogëlon pak rrezikun e thyerjes së kockave

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 6:13 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për vitaminën D flitet shpesh – veçanërisht nëse ajo përmirëson shëndetin e kockave.

(more…)

6 Mars, 2012

Vitamina D dhe adoleshentet

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 3:05 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shumë flitet për të mirat e së ashtuquajturës “Vitamina Diell” (D). Një studim i ri thotë se vitamina D duket se ul ndjeshëm rrezikun e prekjes nga fraktura e kockave tek vajzat adoleshente.

(more…)

2 Shtator, 2010

Studim; Mungesa e vitaminës D shkak për diabet, kancer e sëmundje të tjera

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Shkencëtarët kanë gjetur një lidhje midis vitaminës D dhe disa  sëmundjeve gjenetike,  duke shtuar në këtë grup të dhënash se mungesa e vitaminës D mund të jetë një faktor rreziku për diabet, kancer dhe sëmundje të tjera.  Shkencëtarët thonë se kanë zbuluar të dhëna të shumta se sasia e pamjaftueshme e vitaminës D në organizëm – pasojë e dietës së varfër ose mos qëndrimit mjaftueshëm në diell – krijon për individët rrezik të madh ndaj një numri sëmundjesh. (more…)

3 Qershor, 2010

Studim mbi vlerat e vitaminës D

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 1:46 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Instituti amerikan i Mjekësisë është i përfshirë në një studim që ka të ngjarë të rezultojë në një rritje në konsumimin e rekomanduar ditor të vitaminës D. Studimi tregon se vitamina D ndikon në  gati çdo pjesë të trupit dhe se niveli i ulët i vitaminës D mund të jetë me pasoja të rënda për shëndetin.
(more…)

21 Korrik, 2009

Mungesa të vitaminës D, zbulohen pasoja të reja

Filed under: Mjekesi — astritlulushi @ 4:44 am
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

vitamindPrej kohësh, shkencëtarët e dijnë se mungesa e vitaminës D çon në sëmundje të kockave si rakitizmi. Por tani ata kanë gjetur edhe lidhjen midis nivelit të ulët të  vitaminës D dhe një numër sëmundjesh, përfshi kancerin. Trupi e njeriut krijon vitaminë D nëpërmjet kontaktit me rrezet e diellit, (more…)

Blog te WordPress.com.