Astrit Lulushi’s Blog

2 Qershor, 2013

Kalciumi ul rrezikun e vdekjes për gratë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

caEdhe pse kalciumi (Ca) është një prej shtojcave më të zakonshme dietetike, dobia e tij shpesh është debatuar.
(more…)

11 Dhjetor, 2012

Kombinimi i kalciumit me vitaminë D – pasoja jo të mira

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Studimet e kaluara kanë treguar se vitamina D mund të mbrojë kundër humbjes së kujtesës dhe dobësimit të trurit.

(more…)

11 Nëntor, 2012

Dimri dhe goditjet në zemër

Filed under: Biologji,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 7:15 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Për të shpëtuar nga bora e shiu i ftohtë, shumë njerëz parapëlqejnë rajonet me klimë të ngrohtë. Por një studim i ri thotë se ata mund t’i shmangen të ftohtit por jo goditjeve në zemër.

(more…)

12 Prill, 2011

Sëmundja makulare e syve dhe vitamina D

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dëmtimi makular është shkaku kryesor i përkeqësimit të shikimit mes amerikanëve të moshës mbi 65 vjeç. Shkencëtarët thonë tani se gratë e reja mund ta pakësojnë 50 përqind rrezikun e prekjes nga kjo sëmundje nëpërmjet një diete të pasur me Vitaminë D. (more…)

Blog te WordPress.com.