Astrit Lulushi’s Blog

2 Mars, 2013

Pse njerëzit qajnë?

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

coverTë gjithë gjitarët mund të prodhojnë lotë, por njerëzit janë të vetmit që qajnë. Në librin  “Why Humans Like to Cry” (Oxford University Press, 2012), neurologu Michael Trimble trajton mënyrën se si evolucioni dhe kultura i dhanë trurit të njeriut formën dhe funksionin për të shprehur emocione në një nivel më të lartë sesa pjesa tjetër e botës shtazore.
(more…)

29 Qershor, 2012

Në kërkim të origjinës së muskujve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Muskujt janë të ndryshëm. Ka muskuj të fortë, fibrozë, që i mbajnë qëniet në këmbë. Ka edhe muskuj të butë që i bëjnë ato të mos njohin kurrë mëkëmbje. Në fushën e zhvillimit të jetës, mendohet se muskujt dhe truri kanë luajtur ndër rolet më vendimtare – ndërsa zhvillimi i trurit ishte hapi i parë i shkëputjes së njeriut nga kafshët; zhvillimi i muskujve la pas botën e qenieve njëqelizore

(more…)

29 Maj, 2012

Eksperimente evolucioni me lulet

Filed under: Biologji,Bujqesi,Gjenetike,Shkence — astritlulushi @ 3:11 pm
Tags: , , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Evolucioni përdor çdo shans që i krijohet për të provuar diçka të re.

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.