Astrit Lulushi’s Blog

29 Mars, 2013

Udhëzime për të ulur 33 % rrezikun e vdekjes

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

AICRVdekja është gjëja më e sigurt në jetë – askush nuk mund t’i shmanget.
(more…)

Teknikë e re për zbulimin e kancerit pankreatik

Filed under: Biologji,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 6:52 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

BLOOD TESTKanceri pankreatik është një sëmundje tepër e rrezikshme. Më pak se 5 % e pacientëve jetojnë jo më shumë se 5 vjet pas diagnostikimit.
(more…)

27 Mars, 2013

Shkenca e plakjes

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

forever youngNjë foshnje e lindur sot në Shtetet e Bashkuara, ndoshta do të jetojë për të parë ditëlindjen e vet të 78-të – një rritje 20 vjeçare mbi jetëgjatësinë mesatare të një shekulli më parë.

(more…)

26 Mars, 2013

Tuberkulozi në SHBA, në nivelin më të ulët

Filed under: Mjekesi,Statistike,Uncategorized — astritlulushi @ 3:29 am
Tags:

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

TBEkspertët e quajnë këtë një histori suksesi.

(more…)

Pranvera dhe alergjitë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

alergiesKy lajm për miliona njerëz që vuajnë nga alergjitë, dhe lajmi është jo aq i mirë.

(more…)

24 Mars, 2013

Ç’është paaftësia për të mësuar?

Filed under: Kulture,Mjekesi,Neurologji,Psikologji,sociologji — astritlulushi @ 7:10 pm
Tags: ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

learningNë Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, termi paaftësi për të mësuar përdoret për t’iu referuar kushteve psikologjike dhe neurologjike që ndikojnë aftësitë komunikuese dhe mundësitë e një personi për të mësuar në mënyrë efektive.
(more…)

23 Mars, 2013

Gjuha, pasuria dhe shëndeti

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

languagePër disa, e ardhmja është fat, të tjerë thonë se ajo paracaktohet nga sjellja në të tashmen.

(more…)

20 Mars, 2013

Pijet me sheqer lidhen me shkallën e vdekshmërisë

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Mike BloombergPërpjekja e qytetit të Nju Jorkut për të kufizuar madhësinë e gotave me pije të ëmbëla u kthye në betejë gjyqësore.

(more…)

19 Mars, 2013

Shtatë hapa për të përgjysmuar rrezikun e kancerit

Filed under: Kulture,Shkence,Statistike — astritlulushi @ 5:52 am
Tags:

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

coverNjë studim i ri jep disa këshilla për të ulur rezikun e kancerit.

(more…)

17 Mars, 2013

Melanoma po përhapet mes moshave të reja

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

tanbedMelanoma … Forma më e rrezikshme e kancerit të lëkurës diagnostikohet në mënyrë tipike midis moshes 45 deri 55.
(more…)

Faqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.