Astrit Lulushi’s Blog

28 Nëntor, 2011

Gjigandizmi

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence,Teknologji — astritlulushi @ 12:55 pm
Tags: , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Kur trupi është disa herë më i madh sesa masa normale, edhe një gjë e vogël, si për shembull gjetja e venës për të marrë gjak, bëhet një sipërmarrje e vështirë e plot dhimbje.  (more…)

27 Nëntor, 2011

Solucion i ri premtues kundër prishjes së dhëmbëve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gërryerja e dhëmbëve pritet të bëhet dukuri e së kaluarës. Një gargarë e ashtuquajtur  “Bombë Inteligjente” mendohet se eliminon bakterin përgjegjës për prishjen e dhëmbëve. (more…)

25 Nëntor, 2011

Ushqimi dhe gjumi

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Është vënë re se pasi njeriu ka ngrënë mish gjel-deti, ndjen se i vjen gjumë. Shkencëtarët tani thonë se mishi i gjelit të detit përmban një lëndë ushqyese të quajtur “triptofan”.  (more…)

23 Nëntor, 2011

Kafeja mund të mbrojë kundër kancerit Endometrial

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 4:08 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një filxhan kafe në ditë mund të ndihmojë për të mbajtur larg kancerin.

(more…)

ShBA, shtohet numri i mbi 90 vjeçarëve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Sipas shifrave qeveritare, grupmosha mbi 90 vjeç është segmenti me rritje më të shpejtë mes popullatës së moshuar.

(more…)

21 Nëntor, 2011

Diagnostikimi i kanceri të gjirit

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence,Teknologji — astritlulushi @ 1:41 pm
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Dihet se zbulimi i herëshëm i kancerit të gjirit është vendimtar për mbijetesën e pacienteve. Gjithashtu dihet se Imazhet me Rezonancë Magnetike ose MRI, janë një nga metodat më të përhapura për zbulimin e kancerit të gjirit. Por një studim tregon se kjo metodë ndikon pak në përmirësimin e mbijetesës së pacienteve.

(more…)

17 Nëntor, 2011

Antibiotikët, jo gjithmonë të nevojshëm

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Antibiotikët janë të efektshëm në luftën kundër baktereve, por nuk vlejnë për sëmundje të shkaktuara nga viruse si të ftohurit apo infeksionet në rrugët e frymëmarrjes.  (more…)

15 Nëntor, 2011

Qelizat embrionale rigjenerojnë muskulin e zemrës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Në rrethet mjekësore e quajnë zhvillim historik në trajtimin e sëmundjeve të zemrës.

(more…)

14 Nëntor, 2011

Fëmijët dhe Kolesteroli

Filed under: Biologji,Gjenetike,Kulture,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 8:46 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Forcimi i arterieve është problem jo vetëm për të rriturit. Akademia amerikane e pediatrisë tani rekomandon që të gjithë fëmijët 9 vjeç e sipër duhe të kontrollohen për nivel të lartë kolesteroli.

(more…)

Efekti Domino i dietës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim vë në dukje se kur një anëtar i familjes i nënshtrohet ditetës për të rënë nga pesha, në këtë betejë përfshihen edhe pjestarë të tjerë të familjes.

(more…)

Faqja Pasuese »

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.