Astrit Lulushi’s Blog

30 Shtator, 2012

Ç’është anemia?

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence,Teknologji — astritlulushi @ 3:13 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Anemia është një sëmundje e komplikuar si në formë dhe trajtim. Anemi është një gjendje në të cilën trupi nuk ka qeliza të mjaftueshme të shëndetshme të kuqe të gjakut. Qelizat e kuqe të gjakut sigurojnë oksigjen në indet e trupit.

(more…)

29 Shtator, 2012

Femijët mbi peshë dhe ushtrimet fizike

Filed under: Biologji,Mjekesi,sociologji — astritlulushi @ 3:18 pm
Tags: , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Vetëm aktiviteti i organizuar fizik nuk mjaftojn që fëmijët të humbasin peshën e tepërt.

(more…)

26 Shtator, 2012

Si nëna, si e bija

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 4:46 am
Tags: , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri tregon se nënat që vetë janë lindur para kohe mund presin që të kenë më shumë probleme në shtatzëninë e tyre.

(more…)

25 Shtator, 2012

Shpresa kundër kancerit të gjirit

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri jep shpresa për gjetjen e një kure për kancerin e gjirit – shkaku numër një i vdekjeve nga kanceri mes femrave.

(more…)

23 Shtator, 2012

Gjumi dhe Hypertensioni

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Gjumi është i rëndësishëm – veçanërisht për personat që vuajnë nga tensioni – dhe cilësia e dobët e gjumit mund të ulë efektshmërinë e ilaçeve që merrën kundër presionit të lartë të gjakut.

(more…)

21 Shtator, 2012

Kosi ndihmon tretjen, ul tensionin

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Prej kohësh, kosi është parë si ushqim i shëndetshëm. Shkencëtarët tani ofrojnë prova për disa prej të mirave shëndetësore të tij.
(more…)

19 Shtator, 2012

Ushtrimet fizike, diabeti dhe fëmijët

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Vetëm 20 minuta ushtrime fizike në ditë mund t’i mbrojnë fëmijët nga diabetet

(more…)

18 Shtator, 2012

Kripa dhe presioni i lartë i gjakut tek fëmijët

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një lajm mbi kripën dhe të rinjtë. Shumë kripë është keq jo vetëm për presionin e gjakut tek rriturit – kripa në nivele të larta duhet mbajtur larg edhe ndaj të rinjëve.

(more…)

15 Shtator, 2012

Paralajmërim ndaj kremrave kundër dhimbjeve

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Administrata amerikane për Ushqime dhe Barna (FDA) thotë se kremrat dhe xhelatinat që përdoren për fërkimin e muskujve dhe kyçeve të lënduar mund të shkaktojnë dëme në lëkurë.

(more…)

Mini goditjet në tru, me pasoja jo të vogla

Filed under: Biologji,Gjenetike,Mjekesi,Shkence — astritlulushi @ 12:42 pm
Tags: , , , , , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

‘Mini’ goditja në tru quhet ‘mini’ sepse është njëkohësisht e vogël, e shkurtër, e butë.

(more…)

Faqja Pasuese »

Blog te WordPress.com.