Astrit Lulushi’s Blog

1 Tetor, 2012

Shefat, vartësit dhe stresi

Filed under: Gjenetike,Mjekesi,Psikologji,Shkence,sociologji — astritlulushi @ 11:22 pm
Tags: , ,

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Një studim i ri i universitetit të Harvardit përmbys imazhin ekzistues se shefi ka punën më stresuese.  Studimi zbulon se  ata që udhëheqin kanë nivel më të ulët stresit se sa vartësit e tyre.
(more…)

30 Maj, 2012

Paradoksi i kujtesës

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

Pse disa kanë kujtesë të mirë e disa, të keqe? Të pyesësh dikë se çfarë ka ngrënë për darkë si sot një javë, gjasat janë se nuk mban mend. Por çfarë ka ngrënë një vakt më parë e di saktësisht. Çfarë ndodhi me kujtesën e para një jave? A u venit ajo, apo u zhduk përgjithmonë?

(more…)

Krijoni një sajt ose blog falas te WordPress.com.